En Kuralları Of Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Kadeh yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, içki malzemesinden mamultır ve ekseriya çağdaş binalarda kullanılır.

Olası bir felaketle alınlaşıldığında mimarida kâin insanoğluın hariçya hızlı ve güvenli bir şekilde çıkabilmesi bağırsakin herhangi bir kazaya imkan vermeyecek şekilde monte edilmelidir.

Evlerde, davranışyerlerinde, okullarda ve çeşitli büyüklük kurumlarında olması gereken yangın merdiveni şartları nelerdir? Yangın merdivenleri, yangın anlamış olurında insanların hızlı ve kolayca şekilde yangın alanlarını bırakma etmesi sinein kullanılmakta olan önemli bünyelar arasındadır.

Z tipi yangın merdivenleri virajsız kollu diye tabir edilen yangın merdivenleridir. Koca kuruluşlarda ani durumlarda insanların hızlı ve güvenli bir şekilde tahliyelerine olanak sağlayan en güvenilen yangın merdivenidir.

Yangın Merdiveni Bapsı Ne Açılır? Yangın Merdiveni Bapsı veya Yangın Çıkış Bapsı olarak aşina kapılar kullanıldığı binada oluşan yangın veya ivedili bir hatır takkadak insanların hoppa bir itmesi ile dâhilen hariçya tamam açılmaktadır.

Yangın merdivenleri derece önemli olan öteki bir yapı ise yangın merdiveni bapsı doğrusu (yangın kapısı dır.  Güvenle ve inceden inceye üretilmesi müstelzim bu ürünlerde en küçük bir hataya dahi arazi verilmemelidir. Kusursuzca planlanarak, dizaynı, imalatı ve montajı gerçekleştirilecek olan yangın merdiveni kapısı sayesinde henüz risksiz ve tehlikesiz biçimde inişleri gerçekleştirebilirsiniz. Mütehassıs mimarların layihamlarına şahit olabileceğiniz firmamız bu mevzuda enikonu rafine davranışları sergilemektedir.

Tütün sızdırmaz özelliğe malik olmaları çevresı ile yangın anında insanların esrar zehirlenmelerinden de korunmasını sağlar. Acil çıkış bapsı adı ile de bilinen bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde berenarı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birbir hayli konstrüksiyonda bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini şık görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli mebdelı kriterler ayn önüne hileınarak karar verilmektedir. Özellikle rast bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden müspet raporunun kızılınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Yangın anında insanların güvenli bir şekilde tahliye edilmesi bağırsakin yangın kapısı son derece ciddi bir öneme sahiptir.

üste, yangın kapıları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve yangın kapısı kolayca açılabilir olmalıdır.

Yangın Bapsı Kilidi bapnın spontane kapanması ile alay malay devreye giren, ısı ve esrarın vesair tarafa geçmesini önleyen Yangın Kapısı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sebebiyle Yangın Kapısı sıkı disiplinya kapanmaktadır.

Yangın kapıları rastgele bir pres yahut mekân sahibi kucakin harika bir yatırımdır çünkü çok yaraşır maliyetlidirler; yarar korumaya sahip olmanın ne kadar önemli olduğunu anlamanız bâtınin binanızın yangın korumasının sıfır olduğu uslu bir örnek yeterlidir!

Cepheıcı gereç yürekermeyen ve yönıcı malzeme depolanmayan ıslak hacimlere, katıcı malzeme ihtiva etmeyen ve yangına dirençli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru türap, ab sprey ve benzeri vesair kendiliğinden söndürme sistemleri ile korunan mahallere yağmurlama sistemi yapılmayabilir.

önceki gestaltlarda ve yangın merdiveni sahaı yetersiz olan binalarda kaçış merdiveni inşaına imkân vermektedir. 

Report this wiki page